Monday, September 13, 2010

hari raye

assalamualaikum....

wargh!!! sungguh lama tidak ku update kan belog ini... wargh.... kemas2... owg nak datang raya.. hehehehe...

antara lauk yang dihidangkan di pagi raya

pagi ni fara nak bercerita mengenai raya 2010 fara.. herm.. apa yang terjadi agaknya ye... tahun ni.. fara beraya di batu pahat(bagi yang ada fb fara.. mesti da tahu dah... keh3.. ) kerana my abah ensem kije 24 jam ler.. umi saya pown standby, kebetulan nenek sebelah ibu nak beraya dibatu pahat... so rumah kami jadi rumah ibu.. rumah tumpuan dihari raya (^_^)~

upacara makan makan... abah saya dah nak pergi kije dah..

selepas je sembahyang raya.. kami pun memule kan perasi bersalam salaman.... dan bermakan makan. fara rasa sedikit janggal pada mule.. kerana ye la... makan diwaktu pagi... baru lepas puasa kan.. tapi.. janggal janggal pun.. 2 pinggan juge... keh3...

p/s: untuk waktu siang di pagi raye pertama... 4 pinggan tlh licin.. hahahaha..x elok membazir... kan ada seperiuk... fara rase.. kalo fara x makan.. mane la ada sape nak makan ag. kan3... hahahaha

adam daniel

lagi satu.. tahun nie lebih meriah dengan kehadiran saudara baru kami... adam daniel... my bakal abg ipar... heheheh tahun ke 2 die berhari raya... tahun lepas beraya dikampung.. so ni la 1st time raye kat batu pahat.. so agak teruje membuli beliau.. keh3... jgn mare yew... hehehe...

tokmak (mak iti) n nabilah~

selepas makan2.. kami pun memulakan sesi mengemas rumah sedikit.. keh3.... n membuka pintu luas2. menanti tibanya sanak saudara... keluarga 1st yg sampai.. keluarga maktam ku.. hehehe.. tapi.. ada maktam.. dah macam ada 2 3 family... da cukop riuh.. hehehehe... syg maktam.. hehehe..

diikuti rapat dengan kehadiran makteh ... maklong... dan last sekali.. moksu... ada 2 je keluarga yg x dapat hadir... keluarga pokde kerana kereta beliau rosak.. n keluarga makndak.. kerana beraya di rumah mertua.. so total keluarga sebelah my umi ada 7 orang...


so.. ni la keluarga yang hadir itu... hehehe.. meriahkan... bergambar depan rumah..cube cari diri ini.. hehehehe..

ni la ibu2 saya yg tersyang... yang duduk tengah2 tu single n available... kalo terasa mahu usha... contact2 k.. hehheheheh....


so sekian sahaja berita saya untuk pagi ini... sari berita utama.. keh3... so dikesempatan ini.. nak wish..... selamat hari raya... maaf zahir batin... andai terkasar bahasa. terasa x semena.. harap dimaaf kan.. o_0 la ye.... ok semua.. papai... salam lebaran~

11 cmnt:

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

hehehe..meriahnyer aai smbut raye...slmt hari raya..
=)

aque said...

hahaha... meriah sangat.... (^_^)~ selamat hae abby ;)ri raye juge abby ;)

Sharinginfoz said...

memang meriah betul raya kan

Sedih Balik KL

aque said...

sharinginfo > hehehehe.. tahu tapew... mmg meriah.... beshnye.. hari raya (^_^)

hamzah ian said...

wa.. kejap je ..

aque said...

hamzah > kejap ap tu??? raye??

fndrocka said...

mcm luas gila kawasan rumah..siap ada kerusi bubuh kat tgh2 tu...

aque said...

fndrocka > huhuhu x ada la.. separuh dari barang kat umah letak luar... keh3.. kalo x... aje.. sempit.. keh3..

Syukie said...

best nye..den x de pon cite raye best2 ~

nabil_potter said...

Selamat makan ketupat :)

aque said...

syukie > hehehhe.. yg x beshnye. raye ke2 den da menapak kat koleg nie.. hahaha pat balik...

nabil > hehehhe selamat makan ketupat juge ;)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates