Monday, September 27, 2010

membe koleg

assalamualaikum n selamat pagi sume...

pagi ni fara nak hidangkan mata kowang dengan video dak2 koleg fara yang mmg tengah mengong kot dengan asgmnt bagai... hik2.....


jom berdansa.. heheheh....

p/s: baru jumpe kat youtube tadi.. keh3...

Sunday, September 26, 2010

rokok

assalamualaikum semua...

pagi ni kite cerita pasal rokok pulak... ramai golongan pempuan sekarang nie... yang cukop2 tertekan.. dengan isu ini... isu asap rokok... walaweh.. sabar je lah...

kalo fara pown binget.. dok lalu.. tetibe.. bekepul asap rokok kemuke... rase nak penampo jew.. tapi disebabkan kesabaran itu penting.. so.. just bg jelingan maut je la.. keh3...


mr rokok.


so ap agaknye kite nak wat tok soh diowang nie benti merokok???


cakap kat depa... bang dilarang merokok...

or terangkan.. salah silah rokok.. n akibat2 rokok...


herm.. rasanye dah x jalan dah kaedah ni sume.... tadi.. mase fara blogwalking tadi... fara jumpew blog baik punye.. bagi tips berkesan tok soh perokok benti rokok... credit to blog tubelawak


amacam..?? ap rase... hahaha..

ok lah kawan2.. mahu siap2.. tolong akak pindah... papai sume... salam

p/s: credit tok google coz pic2.. n credit tok tubelawak coz video yg besh...

Saturday, September 25, 2010

1Malaysia-proton

assalamualaikum...

ni adalah video untuk iklan 1Malaysia yang fara dapat... mase blogwalking tadi.. keh3.. mmg besh la.. jom layan beberapa video yg fara da upkan tok tantapan mata kowang.. hehehe.. siap tergelak2 fara. hehehe.. hope kowang pown tegelak same la ye.. hehehe


video

video


video

sebenarnye ada lagi beberape yang fara tak up.. kalo nak lagi.. ley singgah ke blog en lanun sbb kat sana ada link terus tok donlode.. keh3... hehehe.. selamat menonton iklan.. keh3....

k kawan... mahu berblogwalking lagi... salam....

p/s: creadit to en lanun... mari serbu blog beliau.....

Friday, September 24, 2010

vampire diaries season 2

assalamualaikum...

hari ni kite cerita pasal the vampire diaries... actually fara x negok sangat pown cerite ni mase season 1.. walau ada je tepu kat lappy nie... keh3.. tapi untuk season 2 nie.. fara jadi teruje plak.. tggu setiap minggu tok donlode...

kenapew?? terpengaruh la opkos.. hehehe.. first.. my sayang.. heheh kedua.. my besties dayah hehehe... so.. tiap2 minggu hari jumaat da berkobar2 tggu keluar.. and sepantas kilat akan mendonlode

kat sini lah fara dok donlode tiap2 minggu.. site nie agak baru... so jom lah kowang.. kite memeriahkan site nie... hehehe.. ada banyak lagi cerita2 yg menarik tau


sekarang baru kua sampai episode 3... dan fara da siap donlode.. cume belom tengok.. sbb sebok menjadi sleping beauty... keh3.. tapi dayah da negok so sangat jeles disini.. hehehe.. so sementara fara layan cerita ni.. n sebelom narnia start... kowang ley layan2.. tengok pic2 yg fara sediakan ni.. hehehe...








hehehe.. k sume.. papai.. wassalam.. pic dari google je.. hehehe... ada banyak lagi yg menarik tau.. hehehe

iPhone 4

assalamualaikum..

malam tadi dilancarkan pelancaran iPhone maxis di midvally.. fara tengok kat tb... ramai gile owang owg.. salah sowang ditemuramah wartawan mengatakan dari kol 6 lagi da beratur... wargh... semangat itu penting.. keh3..
iPhone maxis


ap yg beshnye iPhone 4 ni???

What's new

• Front-facing video chat camera
• Improved regular back-camera (the lens is quite noticeably larger than the iPhone 3GS)
• Camera flash
• Micro-SIM instead of standard SIM (like the iPad)
• Improved display. It's unclear if it's the 960x640 display thrown around before—it certainly looks like it, with the "Connect to iTunes" screen displaying much higher resolution than on a 3GS.
• What looks to be a secondary mic for noise cancellation, at the top, next to the headphone jack
• Split buttons for volume
• Power, mute, and volume buttons are all metallic

What's changed

• The back is entirely flat, made of either glass (more likely) or ceramic or shiny plastic in order for the cell signal to poke through. Tapping on the back makes a more hollow and higher pitched sound compared to tapping on the glass on the front/screen, but that could just be the orientation of components inside making for a different sound
• An aluminum border going completely around the outside
• Slightly smaller screen than the 3GS (but seemingly higher resolution)
• Everything is more squared off
• 3 grams heavier
• 16% Larger battery
• Internals components are shrunken, miniaturized and reduced to make room for the larger battery



maxis vs digi

herm.. lepas maxis.. giliran mr digi pula mahu bergaya dengan iPhone nye... hehehe.. fara pun x pasti sangat ap beza keduanye... keh3... yg pasti nampaknye akan ada satu persaingan hebat.. herm...

kalo mahu lebih info mengenai iPhone digi ini boley la terbang ke sini -> sharinginfo herm... sile la mari kesana okok.. hehehehe... ok sume.. adios.. hehhehe..

Thursday, September 23, 2010

the boy who lived

assalamualaikum semua...

hari ni nak cite pasal cite the boy who live... da semestinye cerita Harry Potter yang paling baru.... tajuk die harry potter and the deathly hallows... wargh.. tasabar nak tengok.... cerita nie... harry potter kali ni in 3D wargh.....


two main character....

en potter

mr Voldemort's





trailer die... huhuhuhu..

love2... ada sapew2 x volunteer nak bawak faras g negok...?? keh3... kalo ada... beshnye.. hehhehe...

Wednesday, September 22, 2010

Nona

Assalamualaikum….

Fara tatahu nak post ap hari nie…. Ye la.. dah naik bersawang dah ye blog.. hehehe.. almaklum la… x sihat… sekarang?? Alhamdulillah… demam gigil2.. sudah pergi jauh.. tggal sakit tekak… (^_^)~

nona~

Nona?? Ada ap dengan tajuk Nona… jom dengar kuliah fara… ;)LOL~ dipendekkan cerita yang x berapa pendek… pada suatu hari.. tengah merajinkan diri pergi blog walking.. jeng3… di blog Nabil… kawan2… bukan Ahmad Nabil RL2 itu… tapi en Nabil Potter… fara ternampak link mendonlode majalah Nona… yeye.. hehhehehe… korang nak juge…??? Klik nie -> majalah nona


So pada sesiapa yang bowing2… tatawu nak wat ap… nak bace majalah..meh la kite pakat ramai2.. serbu blog en kipimilo… kat sana ada pelbagai pilihan lagi…..

Macam biasa… kalo dapat majalah2 macam ni mmg first sekali akan selak page last punye sebab… boley tengok.. gambar makanan sedap2….. Sekarang fara nak sajikan korang dengan… pic2… yang berjaye di crop… hehehhe.. meh2.. tengok…. Mari2… rapat…


makanan makanan.... wargh... sedap2..

bg resepi siket.. hehehe..

erm... dap2.. hehhehe.

kek~

puding~~~


So da puas merungut2… lapar… hehehe… fara pun pergi ke page atas2… tengok deko rumah…baju2..(kan nona edisi lebaran… paham2 je lah… hehhehe…) dan yang menyentuh hati… bila fara tengok dan bace kisah Dato’ susilawati…. Semestinya sebelom kejadian yg menimpa beliau…. Kisah hari raya… kisah hidup… dan macam2 lagi Al-fatihah untuk beliau…





Ok kawan2.. sampai disini je ok…. Jumpe di entry depan.. kite bincang pasal tips plak…. Herm.. opkos la.. dari majalah nie juge.. hehehehe….


Thursday, September 16, 2010

demam

assalamualaikum....

fara demam. demam tahap gigil2...(mcm along...) actually dari pagi lagi.. tapi petang mcm dah ok.. siap boley pergi jalan3.. g pasar. keh3.. pastu malam.... pergh... die mari.... wargh..!!! tak hinggat...

nasib baik dok umah dayah.. ley manje3 ngan dayah. keh3.... thanks dayah.... so sekrg dah ok (^_^)~ tggl pening3 siket jew.... hope esok akan tol2 sihat... amin.. :D

Wednesday, September 15, 2010

ini cerita fara mahu balik kampung... :)

assalamualaikum

haip kawan2 selamat malam... so hari ni fara mahu berkongsi cerita mengenai perjalanan fara pulang kekampung hari itu pada 7 / 9/ 10 . kenape balik lewat??? opkos sbb saya exam semalam( 6/ 9/ 10) hehehehe..

ini pic raya 2 tahun lepas 2008

habis je exam.. mcm biasa, kepala dah x de kat koleg da... minda semua sedang berenang2 membayangkan pelbagai lauk pauk dirumah.. wargh..... umi.. anak mu ni rindu masakan mu.. keh2...

yg mana 1???

dalam pada itu.. fara terfikir3 juga sama ada mahu naik train?? atau pun naik city liner jew..herm... pk punye pk... last2 fara membuat keputusan... saya nak naik bus yey!! keh3..

me n dayah yg menapak balik koleg.. wargh.. jauhnye.....

macam biasa kalau nak naek bus.. kenelah menapak kedepan.. mak ai.... jauh tu.... plus panas beb... pastu tengah dok syok kira mr sipot babi di sebelah.. pin2... dengan pantas fara menoleh..

hehehehe...

ye kawan.. pakcik tarik kereta ajak tumpang.. hehehe so dengan berbesar hati, jantung.. malah usus pun kembang juga... terus naik... hehhehe tumpang sampai bus stop je.... tapi dah cukop besh da... tggu punye tggu... dari pukul 10 suku.. sampai ler ke pukul 11 suku... baru lah bus merah sampai.... wargh... kaki dah ketaq da... takot tinggal... bus saya flight pukol 12... keh3..

terminal one seremban

sampai terminal... pukol 11 35 am.. yey!! time kasih pakcik bawak laju2.. hehehehe... so.. dikala masa ini.. fara mengambil kesempatan.. tok terus fly ke terminal 2... nak tggu bus free ke terminal 2?.. jgn cite.. mmg lambat ler.. so.. naek teksi sudeh.. hehhehehe.....

ini ialah kaunter pertanyaan

so sampai je terminal 2 g la mengusha2 tempat tggu bus.. mana lah tahu bus da lepas... so.. usha punye usha.. nampaklah satu kaunter ni.. baru bukak kot... sbb sebelom nie tade... owg pown ramai jew...(mcm selalu balik kampung je... huhuhuhu)


ehem2....

"tumpang tanye... bus ke batu pahat dah lepas kew??"

"herm... bus batu pahat (sambil pandang fara pelik.. fara lagi la pelik) cube adik tanye orang yg kat luar tu.." kata nye penuh sopan santun


jpj??

ye betol.. kaunter tadi tu ialah kaunter jpj... hehhe fara terperasan masa nak blah dari situ... keh3... bapak malu kan.. nasib x kene gelak... owg paham.. bulan pose... kan2.. ag pown... bukan ap.. kan kata orang malu bertanye sesat jaln.. kan3... hehhehe..

pic iklas dari deepin my heart

so lepas tanye pakcik yang dekat bus tu... macam biasa.. jalan2.. sangkut kedai jam... heheheh beli jam 10 ringet lagi la.. hobi baru.. hehhehe... malangnye... jam 2 2 tinggal at batu pahat.. hehhehe tapew la... rezeki adik2.. hahhahah...

so.. itulah cerita fara mengenai perjalan balik kampung...sebenarnye tatahu nak cite ap malam nie.. so bantai je cerite ni.. hehhe nnt cerita lain plak.. ;) papai kawan2.. heheheh selamat hari raye(masih wish hari raye.. raye kan sebulan.. hehehe)

p/s: pic banyak at pakcik google je.. hehheheh

Monday, September 13, 2010

hari raye

assalamualaikum....

wargh!!! sungguh lama tidak ku update kan belog ini... wargh.... kemas2... owg nak datang raya.. hehehehe...

antara lauk yang dihidangkan di pagi raya

pagi ni fara nak bercerita mengenai raya 2010 fara.. herm.. apa yang terjadi agaknya ye... tahun ni.. fara beraya di batu pahat(bagi yang ada fb fara.. mesti da tahu dah... keh3.. ) kerana my abah ensem kije 24 jam ler.. umi saya pown standby, kebetulan nenek sebelah ibu nak beraya dibatu pahat... so rumah kami jadi rumah ibu.. rumah tumpuan dihari raya (^_^)~

upacara makan makan... abah saya dah nak pergi kije dah..

selepas je sembahyang raya.. kami pun memule kan perasi bersalam salaman.... dan bermakan makan. fara rasa sedikit janggal pada mule.. kerana ye la... makan diwaktu pagi... baru lepas puasa kan.. tapi.. janggal janggal pun.. 2 pinggan juge... keh3...

p/s: untuk waktu siang di pagi raye pertama... 4 pinggan tlh licin.. hahahaha..x elok membazir... kan ada seperiuk... fara rase.. kalo fara x makan.. mane la ada sape nak makan ag. kan3... hahahaha

adam daniel

lagi satu.. tahun nie lebih meriah dengan kehadiran saudara baru kami... adam daniel... my bakal abg ipar... heheheh tahun ke 2 die berhari raya... tahun lepas beraya dikampung.. so ni la 1st time raye kat batu pahat.. so agak teruje membuli beliau.. keh3... jgn mare yew... hehehe...

tokmak (mak iti) n nabilah~

selepas makan2.. kami pun memulakan sesi mengemas rumah sedikit.. keh3.... n membuka pintu luas2. menanti tibanya sanak saudara... keluarga 1st yg sampai.. keluarga maktam ku.. hehehe.. tapi.. ada maktam.. dah macam ada 2 3 family... da cukop riuh.. hehehehe... syg maktam.. hehehe..

diikuti rapat dengan kehadiran makteh ... maklong... dan last sekali.. moksu... ada 2 je keluarga yg x dapat hadir... keluarga pokde kerana kereta beliau rosak.. n keluarga makndak.. kerana beraya di rumah mertua.. so total keluarga sebelah my umi ada 7 orang...


so.. ni la keluarga yang hadir itu... hehehe.. meriahkan... bergambar depan rumah..cube cari diri ini.. hehehehe..

ni la ibu2 saya yg tersyang... yang duduk tengah2 tu single n available... kalo terasa mahu usha... contact2 k.. hehheheheh....


so sekian sahaja berita saya untuk pagi ini... sari berita utama.. keh3... so dikesempatan ini.. nak wish..... selamat hari raya... maaf zahir batin... andai terkasar bahasa. terasa x semena.. harap dimaaf kan.. o_0 la ye.... ok semua.. papai... salam lebaran~

Template by:

Free Blog Templates