Friday, May 28, 2010

miau kami dan kancil ;)

assalamualaikum semua...

video
video 1

benarlah kan orang kata... kalau kita gelak- gelak sangat, menagis la nanti. herm..Hendak dijadikan cerita pagi tadi tengah hari kami bertiga (fara, dayah n abby) pun memulakan perjalanan ke McD... mengidam.. almaklumlah, menunggu abg MARA masuk keh3..

Sampai saja McD, mak datok... manusia, ramai benar, hampir setengah jam juga berdiri menunggu beratur.. walau ada orang yg putung line. kami x mara ataupun jeling2.... almaklumlah.... ciri2 pelajar koleg lagenda yg berwibawa....(padahal ensem... kalo x ensem.. da maki2.. LOL.. buruk perangai saya =.=" ).

kerlingan manja ku tajam kearah hp, bateri tingal 1 bar, bunyi - bunyi sudah. orang sebelah sudah melirik -melirik memandang ku. awatnya, cun sangat kah ceq? keh3.. daku sudah mengong toink2..!! beger siap, baki wang diambil dan berjalan laju kearah kereta kancil yang sudah menunggu diluar.

ketidak dugaan berlaku... dimana air milo abby telah tumpah tasengaja di dalam kereta. aku gelak tertahan, sian die... aplah aku gelak dalam hati. patutnye tulung kan2... minta maaf abby... selepas itu singah di shell, mengemas ap yg patot, dan menuju pulang semula kekoleg..

perut lapar~~~

sesuatu terjadi sewaktu di taman semarak. abby memotong 1 kereta ini dekat bukit,(hehehe.. putung dia dengan agak xtrem...) tiba di trafic light die putung kami balik.. almaklumlah.. kereta sewa kami nie cangeh.. x terlawan yop.!! ;) LOL . dan tiba di selekoh koleg ternyata dia budak koleg juga.

klung klang!! sah bateri habis, tabulih on langsung... emergency hp dayah ku rembat membalas meseg. "turun skrg... amek bege, bateri habis" aku meng sms ringkas. tapi tidak berbalas, disebabkan hendak cepat lalu kumeminta izin dayah untuk menalifun pula. berbalas bicara sepatah dua. terus ku turun kereta mananti ketibaan yg ditunggu

berborak seperengan dua laju aku ku kembali ke kereta tatahan lapar wo... "apasal plak minah ni kunci " berkali2 kali ak mencuba buka pintu itu, kujengah dalam mahu mengetuk cermin "arghh!!!!!!!!!! sowie.... salah kereta!!!!!!!!!!"(sambil terlumpat gelabah ayam ku seperti biasa).

di kereta kami bantai gelak sampai mahu meleleh air mata.." aku nak balik mandi tuka baju tuka tudung hahahahaha "kataku bersisa ketawa, dayah dengan abby x payah cerita la macam mana mereka gelak kan.... dayah siap buat gaya aku cnfident mencuba bukak kereta itu.

part paling besh sekali, tu r kereta yang kami putung memutung tadi... haish fara nie... -.-" hati ku terdetik, tu lah... gelak kan owg lagi.. kan dah kene gelak.. dengan student tengah ramai nak ke kelas.. mmg jadi bahan la aku kan...


kancil merah

kancil gold

so selepas bersiap dan makan aku berlengang kangkung kekelas. sampai dikelas, mengacau - ngacau orang tetiba dayah mendapat msg " salam, awak... yana pesan kucing awak mati terjun bangunan awak call yana balik k..." lbh kurang mcm ni la msg die, sbb owg x bace msg tu. kami bergegas balik ke rumah beralasan jumpa supervisor tok asgmnt project...

abby ngan yana mata da jadi panda.... nages... baru je semalam bawak bulat n the geng pergi klinik sbb malam semalamnye die jatuh juga. didepan ku. nasib ku jumpe malam itu... hai la bulat.... aku nages??? hehheh.. ak kuat...(padahal~~~ )

kami terus tanam arwah bulat di bawah pokok(dengan berusaha yg amat... tade cangkul... kreatif...) so.. thanks tok semua, yana.. yang da jumpe arwah bulat. dayah n abby yg juga bertungkus lumus... mengurik lubang.. en butak.. sangat banyak membantu... kalo idak... esok pown tatawu ley siap ke idak....

ok la semua.. mari lah kita layan video mereka... rindu bulat n tukku..


video

video 2

wassalam~~

18 cmnt:

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

haah..sangat merindui bulat....
~_~

aque said...

-_- sedey2....

Syukie said...

Die da mati ke....kesian nye...kucing tu comel!!!!

aque said...

tawu tapew... sangt comel... dn die mnjew....
nk mandikn pown senang....
wa.. rindu2..

Syukie said...

Nak anak kucing baru...dekat area2 rumah ni ade 4 ekor anak kucing terbia..kalau nak bela,amik la..hehe...
tapi nak tangkap die bukan men susah..lari macam pelesit :(
baru ingt nak bela sekor~


http://airfood.blogspot.com/

aque said...

x kot.. sbb ada lagi 2 eko kat umah.... adik beradik bulat juga....

n x nak la bele banyak2.. nnt pk nak cuti sem dieowg camne... :(

fazmys said...

keciannyer dier..ahakz..dier tau fara nk hbs xnk jaga dier lg kot

aque said...

jgn la ckp mcm tu.... kalo fara x nak jage die.. x de r.. fara mandikan die sume.. bawak g klinik bagai... :((

Jard The Great said...

kelakar buat klip pasal kucing.. ehehehehe

nas said...

sadis!!!! ak xmau tengok ar cmnie..ak nie peminat setia pada kucing..ehehehhehee


jom bace entri terbaru nas klik:

tips-jagalah gigi kita

QieFLy si Dolce said...

ayoooo suka sngt tngok video kucing2 iteww...

Entry terkini : Gambar terbaru Jehan Miskin....

IERA HAJERAH AZMAN said...

kucing mati terjung bangunan. wat a sad story ever, theeeee.... tak pe la dah ajal die

Sharinginfoz said...

potong jangan tak potong

syahira ariff said...

hish
kucing nih
bunuh diri plak
hehehe

takziah

jane said...

sedihhh;(

jane said...

sedihhh;(

fndrocka said...

pompuan salah masuk kereta dorg tak marah..kalau lelaki mestid ah kena marah

aque said...

thanks semua yg komen.. sory.. dah lame x menjengah.. sangat appreciate atas sokongan korang.. love you all.. :)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates