Tuesday, June 14, 2011

facebook dan fara

assalamualaikum...

sape kat sini ade facebook atau lbh dikenali sebagai FB?? sile angkat kening anda tige kali sambil sengeh sengeh.tengok.. ramaikan angkat kening boleh dikatakan 80% warga bloger ade FB kan kan.. fara pown ada juge..
 mr FB yg ensem

FB ni di asaskan oleh en mark zuckerberg pada tahun 2004 bulan february.. dan... eh... stop stop... bukan isu sejarah fb yang ingin diutarakan... tetapi fara nak utarakan sejarah fara dengan FB ni.. jom intai

pakcik ni la yg asaskan FB

fara sign in sebagai salah sorang ahli fb ni pada 16 desember 2008 pada pukol 4.00pm (masa tak berapa pasti sangat ), hasil galakan padu dari my kawan rapat cik yana somel.

mula- mula fara rase FB ni bosan sangat, balik balik tengok status orang, lepas tu tengok gambar orang dan tengok balik status orang dan gambar orang begitu la seterusnye ( bukan apa masa ni ketagih myspace, tu yang nampak ape sume tak besh.. sekarang myspace pun tlh dikuburkan huhuhu)

dulu Fara gile ni

sampai satu tahap dimana fara mule terjebak dengan game dalam FB itu sendiri, farmvile, cafe, dan frontier... (terjebak hasil galakan yana. TQ yana i lap u) sampai kunci jam pukul 3 4 pagi takot makanan basi dan takut kebun mati... hahahaha kelakar tak?start dari pada itu FB menjadi dunia fara sehingga la hari ni. dah nak masuk 3 tahun da.. banyak sangat sejarah, sahabat, suka duka... fara simpan ketat ketat dalam fb ni..

 my smile face x de motip

dulu mase nak daftar FB ni siket punye pening nak tarok name ape sampai tetonggeng tegulik perah idea. hahahaha fara nak nama fara senang orang ingat dan fara sorang je gune name tu maka keluar la nama nama seperti Fara Kicap, Farass otomen Fara dengdang fara tora dan last pilihan Fara Ketupat.  

status pertame fara : bosan

kenapa ketupat? ntah la... Fara pun tak tahu kenape ketupat... nape tak taruk name penuh? urm... x mahu dikenali sangat... memula ingat FB ni untuk kawan kawan koleg je... sekarang semua org pown kawan.

so kat sini fara nak tanye korang, apa status pertama korang mase buat fb ni... hehehe kalau ingat share la kat cmnt :)

10 cmnt:

nabilah_2908 said...

hmm...tk ingt apa status pertama...yg akak ingt..lepas join FB...akak tinggalkan FB mcm tu je..time tu sibuk dgn Tagged dgn Freindster..

lepas 2..terjebak dgn blog lak....then join FB balik...

sama macam fara...gila main game...lagi2 farmville..tp akk cpt bosan..sampai satu tahap..dah tk kuasa nak jaga...

skrg ni baru start main gambe kt fb balik..tu pun jenis yg xde jngka masa... :)

nabilah_2908 said...

** sorry la bnyk typo...huhu.. :)

aque said...

hehehehe.. tapew....

mesti akak da lame gile wat FB kan.. hehhehe fara pun ade tagged ngan friendster.. sume pown dah tutup.. x larat nak jage banyak... yang ade tggl FB jew.. pengarang jantung.. keh3...

James Alexander said...

mana nak ingat status zaman muda2 dulu...

tapi skang dah x layan fb dah...

skang layan perasaan je... hahaha...

emieysandra said...

xingat da..huhu~.

uish, sume nme pelik2..fara ketupat, comel^^

aque said...

james alexander > mcam syok je layan perasaan... nak join boleh?? hehehehe

emysandra > hehehe.. tu la.. senang nak ingat kan...

Lizz said...

baik myspace/ fb jarang nak layan sangat. hehehe. lagi prefer twitter. tu tempat merepek meraban me selalu.hehehehehe

aque said...

huhuhu fara ade twetwr ni tapi jarang ber tweet... huhuhu

budakkampung39 said...

status pertama dalam fesbuk: saya ensem kerane kawan cakap saye ensem. kalau saye tak ensem,kawan takkan cakap saye ensem.

sekian

:-P

aque said...

hahahaha :))

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates