Friday, June 17, 2011

YM

assalamualaikum....

selamat petang semua, korang tengah skodeng apa tu? dah tentu tentu skodeng belog Fara kan. (Smile lebar lebar) sebab korang baik hati skodeng belog fara.. ni give untuk korang

sumber dari google

amacam ada yang terlapar x??? dapnye kalau dapat petang petang mcm ni cicah sambal kicap ngan air teh o panas.. tak pun kopi kaw!! huhuhu lapar!!! hahaha kelaut da entry hari ni, okok kite berbalik pada tajuk asal kita ye.YM singkatan bagi Yahoo Messenger. siapa yang tak kenal? sile tutup muke dengan tangan anda sekarag!! arahan ni.. hehehe..

Fara start berYM ni pada awal tahun 2008, masa tu fara tak mempunyai lappy sendiri dan hanya menumpang on9 di cc koleg (1 jam singet, ni kire menumpang kew?? hehehe). boleh dikatakan setiap hari, bila abang cc tu hendak bukak pintu. org pertama yg dienampak adalah Fara.(smile)

ni la YM

begitu pentingnya cc bagi fara pada masa itu bukan sebab abg cc tu ensem ye.. sekali lagi ditekan kan... bukan ye(kadang kadang je terfikir mcm tu... hahaha) kadang kadang tak makan pun tape. hadoi.. buruk gile perangai. huhuhu

mase tu... fara sangat suke masuk yahoo chat..dari situ fara kenal macam macam orang kenal macam macam jenis manusia. dari YM juga fara mengenali apa itu myspace, friendster, forem, site, blogging, tagged dan macam macam lagi.

selepas je dapat my cinta hati si optimus prime itu (my lappy syg) saya semakin gila dengan ym..kadang2 sampai tak tido 2 3 malam (tido siang) hehehehe. kelas? mesti la pergi... tido lepas kelas la... (sengeh ala2 cutey face)


....sebenarnye bukan ini yang fara nak cerite....

kisahnya begini,
tadi pagi sewaktu diri fara sedang sibuk dengan tugas yang agak menimpa nimpa ( tak bz sangat pun ayat saje bg gempak ) tiba tiba fara di buzz seseorang.. [mungkin kawan dari yahoo chat] fara pun melayan la dia seperti biasa tanpa bersyakwasangka.

lama juga kite orang borak dari pukul 10 sampai nak dekat pukol 11( fara selalu lambat balas..keh3) than dia mintak no fara, opkos la tak bagi kan. than tibe tibe die bagi no dia. as a normal humen fara pun cakap

"tak pe ke bagi no ni kat fara, tak takut kew fara ni orang  jahat ke, penjenayah dikehendaki ke. tup2 fara jual no awak ke org yg jual orgen. die culik... pastu orgen sume jual.. bla bla bla...."

than die tibe tibe naik angin, terperanjat juge fara mase tu. ye la tibe tibe kene marah( walau tak dengar die tengking) tapi fara dapat rase aura sampai macam terkedu gitu. terkebil kebil fara bace YM dari dia yang mengunakan hurup besar tu.

fara pun mintak maaf la... sbb fara terlanjur ckp mcm tu. than die kate bye. tatahu la die dah maafkan fara ke belum... tape la, yg penting fara da mintak maaf kan.. hurm.. 

 nothing to say
 
ok la tu je nak cerite.. sekian


18 cmnt:

oranglidi said...

aku rasa tindakan ko tu dah betul. takpe la kalu dia marah pun. biar je.

[ke tu brader cc? haaha]

aque said...

thanks beb... ak pown sekadar nak mengingatkan diri sendiri juge huhuhu...

[bukan la.. abg botak tu ensem n ensem n ensem bukan die... hahahhah]

James Alexander said...

ooo... minat YM ?

sy x pernah minat YM atau chatting pape pun...

nak kenal, baik jumpe tros...

Ries Lee said...

dah lama tak berYm sejak tak ada kawan yg seronok diajak berYM.

ecah mashuri said...

xpela dia nak marah.jangan dia babab fara dah la.hehehe

Raden said...

die takot kidney die kene jual..

syira said...

Dulu, syira pun selalu pergi cc.
Zaman takde internet kat rumah.
Memang kelakar kalau diingatkan balik. huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak dulu start berpacaran dgn husband ikut YM lah ~heeee

aque said...

James Alexander > minat! :D jumpe terus.. urm.. huhuhu


Ries Lee > ye kew?? x de geng kew?? yok ym yok!! :D


ecah mashuri > hehehe tu lah..thanks ecah...


Raden > hahaha fara pown rase mcm tu.. mesti die da banyak bg no hp kat org.. kan2...

syira > hahaha tawu tapew... kengkadang sangup tu tggu dekat stgh jam.. hahaha kalo ingat balik memang malu.. ntah papew ntah.. sangat x matang... hahhahhaha


Rina AVAIL a.k.a Cik Betty > serius?? wah... tahniah... besh2... :)

Sharinginfoz said...

macam2 jenis org ada kan..... buat dek ajalah

aque said...

huhuhu tu la.. okok... :)

ikatankasihku said...

samala kita, suka YM. memang best YM ni.

Tapi sy add yg mana rapat jer...

ala fara, x yah pk2...biasala tu, dia nak ayat je tu..

biarlah dia nak emo ke ape..sib baik tak bg no fhone kat dia.saiko org macam tu...

nabilah_2908 said...

org tu Period Fara...emo tak tentu pasal..hehehe... ;)

sama lah kita...akk pun...YM kat computer lab..lepas habis klas je..serbu lab...bukan buat apa pun..chat kt YM...

mmg kita boleh jumpa mcm2 org...yg menipu ada..yg jujur ada...mcm tu juga cinta hati..opps...(^_^)

tp tu la...tk tahan lama pun....putus gak di tgh jalan.....suratan takdir kot..xde jodoh.. :) :)

aque said...

ikatankasihku > huhuhu ym besh...!! n mmg x bg no hp kat org yang mcm x rapat.. x berani.. huhuhuhu

akak nabilah > cerite kite same... tet... hahahaha

lizz said...

YM? dah lama tak ber YM lepas active kat twitter. hehehehe.

ENCIK TIKUS said...

lama dah tak sentuh ym..

Heidi Shafiq said...

ko pye pisang goreng betul2 menggoda aku..

aque said...

lizz: twit fara plak x xtive huhuhu..

en tikus : napew??? bertwit2 plak yew.. hehehe

heidi syafiq: hahaha dap2:D

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates