Saturday, June 11, 2011

ketek

assalamualaikum...

pada suatu petang yang damai, udara segar langit pula kelihatan mendung mendung menandakan hujan seperti mahu rebah kebumi. 

"ting " lonceng yang ditekan berbunyi nyaring. bus mula perlahan dan berhenti di sebuah bus stop berhampiran. perlahan gadis berbaju kurung biru itu menuruni tangga bus. seperti biasa die berjalan perlahan menuju ke kedai runcit berdekatan dan membeli aiskrim berperise ceklat untuk menemani beliau ketika berjalan pulang balik.

usai membayar RM 2.30 kepade apek itu, die meneruskan perjalanan pulang, tiba -tiba "PIN!!!! " lantas gadis berbaju kurung biru menoleh kearah motor yang ditunganggi beberape budak budak nakal, kelihatan mereka sedang tergelak gelak melihat gelagat terperanjat gadis berbaju kurung biru itu.

'huh...'satu keluhan berat dilepaskan. bukan die tak kenal mereka tu, adiknye si zul garu tu. cis balik nanti aku ngadu same ibu! tekad gadis berbaju kurung biru dalam hati 

"dush dush " bunyi dari semak berdekatan... gadis itu mula berase curiga didalam fikirannya mula tergambar episod pertama cerita Nora Elena kegemarannya. langkah semakin dicepatkan  dan apabile menoleh

"WHAT!!! ketek " 

gadis berbaju kurung biru itu berlari tanpa menoleh kebelakang lagi kerana die pasti makhluk yang digelar ketek itu sedang rakus mengejanya."PIN!!!!" akhirnye ketek itu mula berundur kerane gerun dengan bunyi hon motor yang datang dari arah belakang itu...

"akak ok kew?? tadi kite org ingat monyet tu dah lari mase kite orang bunyi hon... nasib kite org lalu lagi sekali... akak sengsorang je kew??"

"ha... aah "jawab gadis berbaju kurung biru dalam keadan masih gugup

" lain kali lalu jalan dalam eh... ni nak tumpang tak ni?"

"tape... akak jalan... dah dekat dah "

"ok akak... hati hati ye..bye "


budak budak motor itu pun berlalu pulang, tiba tibe gadis berbaju biru itu merase pipinye panas(malu) kerane buruk sangka dengan budak budak motor itu  dan malu yang amat juga kerana merasakan dirinya hot seperti Nora Elana. wut de?? 

sekian.

13 cmnt:

James Alexander said...

ketek itu monyet...???

dari mana lak dtg ayat ketek ni...???

aque said...

james alexander : jawe :D keh3...

Lanunsepet said...

cuba memahami..
tapi tak paham.. he3..
dah la cite nora elema tu pun lanun tak tengok.

Blogger Blogspot Bakal Hadapi "Tsunami Besar"

nuriz said...

wah penangan nora elena ni hehe

aque said...

lanunsepet> ala.... nape tanegok.... beli novel ye.. hehehhehhe

nuriz> hahhaha lbh kurang la.. keh3...

Sharinginfoz said...

nora elena sungguh memberi kesan ya

aque said...

hehehe tu la.. da jd fenomena da.. huhuhu

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. masih cari2 maksud 'ketek'.. rupanya ketek tu monyet.

sian lak dak2 tu diburuk sangka kan. bagus budak tu sebenarnya. hihi :P

aque said...

asada >ketet tu munyet.. hehehehe..... bunyik ketek lg cumel kan... hehehehe

tu la... sian dak2 tu.. huhuhu.... malu beb.... hahahhahha

nabilah_2908 said...

haha..monyet rupanya..ingtkan katak... ;)

moral of the story is...selalu la bersangka baik... :)

aque said...

hehehehe.. baik.... :) thanks akak :)

Mohd Shukri Fadzillah said...

ngahahahah! ketek mabuk pun ada sharikat tsyirt tau! ^_^

aque said...

hahaha.. tu r...

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates