Friday, May 28, 2010

miau kami dan kancil ;)

assalamualaikum semua...

video
video 1

benarlah kan orang kata... kalau kita gelak- gelak sangat, menagis la nanti. herm..Hendak dijadikan cerita pagi tadi tengah hari kami bertiga (fara, dayah n abby) pun memulakan perjalanan ke McD... mengidam.. almaklumlah, menunggu abg MARA masuk keh3..

Sampai saja McD, mak datok... manusia, ramai benar, hampir setengah jam juga berdiri menunggu beratur.. walau ada orang yg putung line. kami x mara ataupun jeling2.... almaklumlah.... ciri2 pelajar koleg lagenda yg berwibawa....(padahal ensem... kalo x ensem.. da maki2.. LOL.. buruk perangai saya =.=" ).

kerlingan manja ku tajam kearah hp, bateri tingal 1 bar, bunyi - bunyi sudah. orang sebelah sudah melirik -melirik memandang ku. awatnya, cun sangat kah ceq? keh3.. daku sudah mengong toink2..!! beger siap, baki wang diambil dan berjalan laju kearah kereta kancil yang sudah menunggu diluar.

ketidak dugaan berlaku... dimana air milo abby telah tumpah tasengaja di dalam kereta. aku gelak tertahan, sian die... aplah aku gelak dalam hati. patutnye tulung kan2... minta maaf abby... selepas itu singah di shell, mengemas ap yg patot, dan menuju pulang semula kekoleg..

perut lapar~~~

sesuatu terjadi sewaktu di taman semarak. abby memotong 1 kereta ini dekat bukit,(hehehe.. putung dia dengan agak xtrem...) tiba di trafic light die putung kami balik.. almaklumlah.. kereta sewa kami nie cangeh.. x terlawan yop.!! ;) LOL . dan tiba di selekoh koleg ternyata dia budak koleg juga.

klung klang!! sah bateri habis, tabulih on langsung... emergency hp dayah ku rembat membalas meseg. "turun skrg... amek bege, bateri habis" aku meng sms ringkas. tapi tidak berbalas, disebabkan hendak cepat lalu kumeminta izin dayah untuk menalifun pula. berbalas bicara sepatah dua. terus ku turun kereta mananti ketibaan yg ditunggu

berborak seperengan dua laju aku ku kembali ke kereta tatahan lapar wo... "apasal plak minah ni kunci " berkali2 kali ak mencuba buka pintu itu, kujengah dalam mahu mengetuk cermin "arghh!!!!!!!!!! sowie.... salah kereta!!!!!!!!!!"(sambil terlumpat gelabah ayam ku seperti biasa).

di kereta kami bantai gelak sampai mahu meleleh air mata.." aku nak balik mandi tuka baju tuka tudung hahahahaha "kataku bersisa ketawa, dayah dengan abby x payah cerita la macam mana mereka gelak kan.... dayah siap buat gaya aku cnfident mencuba bukak kereta itu.

part paling besh sekali, tu r kereta yang kami putung memutung tadi... haish fara nie... -.-" hati ku terdetik, tu lah... gelak kan owg lagi.. kan dah kene gelak.. dengan student tengah ramai nak ke kelas.. mmg jadi bahan la aku kan...


kancil merah

kancil gold

so selepas bersiap dan makan aku berlengang kangkung kekelas. sampai dikelas, mengacau - ngacau orang tetiba dayah mendapat msg " salam, awak... yana pesan kucing awak mati terjun bangunan awak call yana balik k..." lbh kurang mcm ni la msg die, sbb owg x bace msg tu. kami bergegas balik ke rumah beralasan jumpa supervisor tok asgmnt project...

abby ngan yana mata da jadi panda.... nages... baru je semalam bawak bulat n the geng pergi klinik sbb malam semalamnye die jatuh juga. didepan ku. nasib ku jumpe malam itu... hai la bulat.... aku nages??? hehheh.. ak kuat...(padahal~~~ )

kami terus tanam arwah bulat di bawah pokok(dengan berusaha yg amat... tade cangkul... kreatif...) so.. thanks tok semua, yana.. yang da jumpe arwah bulat. dayah n abby yg juga bertungkus lumus... mengurik lubang.. en butak.. sangat banyak membantu... kalo idak... esok pown tatawu ley siap ke idak....

ok la semua.. mari lah kita layan video mereka... rindu bulat n tukku..


video

video 2

wassalam~~

Saturday, May 22, 2010

award

assalamualaikum semua...


dah lama rasanya x megupdate blog.. n berjalan dirumah jiran3 mengutip wang perlindungan... aceh... LOL (^_^)~ wink3... mcm biasalah... da nak abes sem nie... 'ke bz an' dengan asgmnt yang belambak3... last minute person... hahahaha...

okok, sebelom fara membebel ngan bejuta -juta cerita yang x de kena mengena dengan tajuk... marilah kite terus menerjah laju kearah tajuk asal kita.... saya dapat award dari cik Ah Moi!!!! cantik kan award die... boley gerak - gerak plak tu... teruja rasa... ni yang nak kene blaja nie...


award kali ni, x perlu task... cume perlu beri ucapan kat pemberi award.. n kene pilih 5 orang untuk terima award nie... alhamdulillah... senang.. yes!!! :D

ucapan iklas fara untuk Ah Moi >>

terimakasih sangat2 sbb..
~sudi jengah blog saya yg x seberapa ni...
~memilih saya menjadi penerima award ini...
~wat saya terharu gile... wink3....

maka dengan ini...

pic comel dari pakcik google untuk AhMoi... sbgai tanda trimas... hehehehe...

kamu wat semangat saya pada dunia blog semakin menebal... berusaha fara..!!


5 yg terpilih~~~

abby >> hehehe.. anda terpilih...

nabilah >> begitu juga anda...

hangus >> jue pown kene...

syukie>> ehem3.. 1 teruna...

n sapew2 jew yg sudi... hehheheh...

harap korang dapat terime award nie.. ngan jari yang meliang liuk... kih3...

okok fara da penat da nie.. hehhehe.. selamat bejumpe dilain post... papai semua... muaahx3 assalamualaikum semua....

Friday, May 14, 2010

lelaki vs perempuan

assalamualaikum semua.....

entry agak panas ;) tapi inilah kenyataan. bagi fara lelaki ni mmg ada kelebihan die tersendiri tapi.. ada juga kelemahan die sendiri kan.. tapi untuk lelaki mengangap pempuan itu adalah insan yang lemah... fara sangat x setuju... kami pun kuat jugak... jangan angap tangan yang menghayun buaian tidak boleh mengegar dunia.. ye kaum3 adam sekalin.....

people do mistake. kan... so please do accept it as being a part of humen being... hahahhaha... dah mengarut3 da nie....ok semua.. n3 yg pendek tapi sangat terkesan... sekali lagi dtekankan... pempuan bukan insan yg lemah... sekian.....

Friday, May 7, 2010

dot dot dot

assalamualaikum...

tadi pagi, fara dikejutkan dengan call dari adik... die xcident... rase macam nak terkeluar jantung dengan dengar suara die serak - serak, hati dah tak keruan.tanya kabar dia, tanya kabar kereta, baru lah hati lega sedikit. haish... (-_-") nabilah nabilah....

cerita die :
aku nak pergi klinik nak amek ubat, ak sempot... tengah drive tu.. hp jatuh.. aku nak amik.. sedar2 dah ke longkang da kete...

wajah risau ku...

hari ni jugak... my mr laptop.. da sihat sepenuhnya.. tanpa perlu ke bengkel... nt body kuat.. heheheh... kenapa ngan my lptop? macam ni cerita die...tatahu la kenapa.. lepas balik kampung hari tu.. langsung tak bulih on9.. kalau on9 saja die pun restart

so setelah mengambil pendapat beberapa pihak.... dan mereka mengesahkan.. bahawasanya lptop ku bervirus... maka saya dengan bertungkus lumus scan laptop hari2...dan yang paling sakit... tem nak update.. (kene gune tenet kan.. ) so..bile update baru beberape peratus.... die restart... hampir tercabar kelembutan hati... ceh... hahhahaha...

ni la laptop kesayangan ku... nyawe beb... hahahhaha...

gambar yg x de kene mengene... (begaye ngan spec dayah ^_^ )

herm... ni plak nak cite pasal balik bp hari tu... besh.. dok umah.. makan dan makan dan makan... hahhahha.. pastu bile along balik plak... jalan3... jew keje kami.. hehhehe.. sampai along saket kaki... hehehehe..
dalam bus... otw nak balik koleg...

sampai jew nilai... me n my kakak pown membuat keputusan untuk menyejukan our tekak makan eskem.. nyum2.... tapi disebabkan kepenatan melampau... eskem kami pown ta abesh... haish.. mcm pelik kan.. saya x abesh makan eskem... hehehehe..

along tatahu nak pilih mane 1... x de eskem cekelat..... :(

wah.. sebelom makan amek gambo dulu... kecek.... hehehehe..

so.. sampai disini je lah ntry tok kali nie.. sampai bejumpew ag..... korang.. tenet laju bangat.. sedey2... hahhahhaha...

Template by:

Free Blog Templates