Sunday, May 19, 2013

biskot raya

Assalamualaikum


muncung bawu sedap... hahaha

Hi uolz... Hari ni, cik Fara nak bercerita pasal activiti berfaedah yang telah cik Fara buat di pagi ahad yang ceria lagi mengujakan hati dan diri ini. Kome teruje tak mendengar mukaddimah cik Fara ni?

"What??? tak mengujakan kome kome semua??"

Ha... amek ni.... 

Ni lagi...

masih x teruje?? ha... amek yang ni pulak...
Eh, ni gambar abg skm yg ensem... (laki org tu Fara... hahaha)

Ha... Amacam mengkome mengkome sekalian, teruja kan. ^_^  Tadi Fara pergi kelas belajar buat kuih raya, yelah, bila menghadapi hidup hidup sebagai penganggur terhormat ni, haruslah dimanfaatkan sebaik mungkin. Manfaat la sangat, baru la sekali pergi kelasnye sepanjang 2 bulan lebih pegang title tu... der.

Program ni adalah anjuran dari Kolej Komuniti Batu Pahat. sebenarnye banyak gila program koleg komuniti ni selain dari buat kuih raya (ya lah, sedar tak sedara da nak dekat raya kan... orang mesti la nak buat bisnes) jahit langsir,buat kuih lapis, belajar komputer pon ada tau.


kesimpulan yang Fara dapat hari ni.

seronok... 

mengujakan...

Ni la antara yang Fara dapat share dengan korang sepanjang kelas tadi. Hope korang semua enjoy la dengan beberape gambar yang fara share dekat bawah ni....

ni bahan wajib ade

cokelat yang dicairkan (kalau bab cekelat je.... memang muke ni teruje gile.. hahaha


ni pulak upacare memproses kuih raya kumpulan Fara

ikot peraturan ye bile nak bako. suhu n mase seperti yang ditetapkan.

ok.. tulisan memang buruk.. wa tulis sambil berdiri ma.. kene paham situasi... hahhahha

In shaa Allah, di post lain.. Fara akan share resepi yang mengikut olahan Fara la semestinya... korang kene la tunggu post akan datang... mungkin malam ni? esok? atau luse? hihihi...

In shaa Allah...

Notakukukicagu: Kalau mengkome mengkome yang duduk sekitar batu pahat, boleh la join juge.. sangat di alu alukan. boleh semak jadual dekat sini. klik sini. klik sini!!

notakukukakicagulagi: kelik la kesemua gambo gambo untuk keterujaan berganda! Wah.... hehehhe

1 cmnt:

nabilah_2908 said...

rajin fara join bengkel2 macam ni..bagus juga kan.. :)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates