Sunday, April 8, 2012

kehidupan ku sekarang

Assalamualaikum semua ^____^

 Serperti yang dijanjikan pada minggu lepas, Fara hari ini berbesar hati untuk menulis serba serbi sedikit mengenai life Fara sekarang. Tapi ringkasan sahaja ya... kerana masa tak mengizinkan untuk mengulas lebih panjang lagi.( Ok ayat memang nampak matang sangat oke. hahaha macam tak percayakan ^___^ )

Alhamdulillah, Fara sudah dapat pekerjaan walau bukan bidang Fara, memang la jauh pangang dari api dengan apa yang Fara belajar dahulu. Fara sekarang berkerja sebagai kerani di sebuah kilang di senai. (wah.. dah macam ayat karangan UPSR kan hahaha).  Fara sangat teruja bila Fara masuk bekerja di sana. bercampur dengan Engineer2.. wow.. rase excited sangat (tak dapat jadi engineer dapat jadi kerani engineer pown boleh la... hahaha)
peace di tempat keje kene tunduk2 nanti bos nampak... kantoi la.. hahaha

rutin pekerjaan pula, Office hour 8.20 am to 6.00 pm, transport? bas mari.. hehehe rumah? sewe la opkos. tapi buat masa sekarang ni Fara duduk berseorangan lagi la.. masih menunggu Cik Yana dan Cik Abby memenuhkan rumah Fara.. hahaha..insyaAllah katanya mereka nak sewe sekali dengan Fara. dapatlah Fara kawan kan...

kalau hujung minggu pula, opkos la balik kampung... mane la my umi sayang nak bagi dok sorang sorang kat sana. OK SAYA ANAK UMI DAN ANAK ABAH. dah memang betol lah kan, tak kan lah anak mak ayah korang pulak kan...(lain la untuk mak dan ayah mertua nanti... hahaha lobi diri nampak hahahha)

Hurm nak cerita apa lagi ye... urm,  ha! (korang kena buat aksi terperanjat juga tau. Baru la syok nak cerita. huhu) minggu lepas Fara pergi jumpa my kawan sayang dekat mantin... Fara jumpa Alia, Yana, Dayah. wow seronok bukan main, memang tak ingat penat. excited sampai pitam pitam hahaha

kami bangga kami makan habes!! hahaha ni la cik Alia

Alia 2 kali pitam dalam train sebab tak dapat oksigen yang mencukupi. serius kita orang yang keluar pagi pagi dihimpit orang yang maha ramai. tangapan kitaorang yang keluar pagi tak perlu mengharungi lautan manusia(wow ayat! hahaha ) memang sangat silap la. pagi tu kami rasa macam sardin. Siap sempat bergaduh gaduh dengan orang dalam train. Halau kita orang dari train, sangat tak berbudi bahasa. tapi jumpa juga orang yang baik. thanks aunty! ^___^

gambar ditandas adalah acara wajib! hehehe

Fara pulak hampir nak pitam, rasa macam nak termuntah sebab kekurangan oksigen juga di mid. oh sungguh tak sangka ada carrier fair dekat atas tu jadi kami pun mengedikan diri nak join juga la kan. Mana lah tahu ada rezeki kerje besh besh kan... hahaha kesian dekat dayah dengan Alia tak dapat join Carrier fair sorry kawan kawan.

Than kita orang pergi makan dekat Foodcort... hadoi perlu ke cerita detail apa yang kita orang buat ni? ha.. korang nak dengar juga?? ok lah, korang punya pasal APBL(Apa Pun Boleh La hehehe) Fara makan mee sezling woowoowoo.. sedap sedap.... Alia makan chiken rice(speking london.. huhu) Dayah makan chiken chop yang sangat delicious marvelous woot woot..(bunyi orang excited hahaha)

Mak aih.. sangat sangat sedap kot dayah punya chiken chop teros jadi sehat kami.  Kami kot yang habiskan dia punya chiken chop, bukan apa kami tidak mahu kawan kami menjadi pembazir.. jadi sahabat shaiton nir rojim... ish (geleng kepale) Hilang semua pitam pitam... hahaha buruk perangai... mak ayah mertua jangan terkejut ye. saya masih sopan sopan hahahaha...

Nak!!!! hahaha

gembiara Dayah bila dapat kawan macam kami hahaha

dalam pukul 4 lebih macam tu Yana pun sampai. Rindunya sama beliau, dia bawak adik dia sekali. thanks adik banyak jadi photografer kami.. Adik dia ni sweet je.. baik hati.. pendiam cun.. macam kakak dia juga (bodek bodek siket) nak ngorat? haish korang ni... korang tanya la kakak die tu... huhuhu

nampak tak sale disanun dan disinun...

Nak tahu apa kami buat selepas tu. kami shoping!!! ( bukan Fara la.. Fara shoping? ish3 hahaha) siapa sangka kan hari tu memang langkah kanan, sale sehingga 80% seluar jeans boleh turun harga belas belas ringet sahaja. juling mata la kalau korang ada sekali di sana. syok sangat sampai tak sedar da dekat maghrib. hahaha gila tak kami?
mereka yang kepenatan bersama yana yang sedang sopin sopin

Dalam pukul 7 lebih tu semua pun beransur pulang... Aish.. sampai menangis Fara.(gembeng kan cik Fara itu... huhuhu) Entah bila la dapat jumpa lagi.. ( bulan 5 ni kan kan.. hahaha) than esoknya Fara pun balik pulang ke Batu pahat. untuk jumpa my family semua. malam tu juga Fara balik Senai balik. Penat? Mesti la Penat. Tapi Seronok sangat.
thanks photograper...

Tapi sedikit ralat la.. tak dapat jumpa Abby... kepada cik Farah Nabilah. rindu sama kamu.. bila mahu jumpa??? last jumpa bulan 10 tahun lepas kan... sedehnye.. ada masa kita wat reunion mcam ni lagi Abby wajib kene datang tau...

ok la korang nanti kita sambung cerpen lagi ye... hehehe papai...
^___^




3 cmnt:

Anonymous said...

cute ler fara... gmbr y first skali... hehhehe mata innocent


By
luq

Abdul Rahman Shaharani (Naim) said...

:D

Anonymous said...

dh makin cubby budak ni hehehe....(agak kenal x owg ni ;D)

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates