Wednesday, January 13, 2010

title biasa saya... dah lamenye x update...

assalamualaikum semua....


bantal ditolak ketepi, kertas yang berterabur didepan mata hanya dipandang sepi. tiada niat untuk menyambung kerja yang terbengkalai itu. duduk di hadapan laptop,dan mula berfikir segala macam benda yang terjadi sepanjang 2 3 minggu ini.

30 12 09

hari yang dilalui terasa lambat. waktu yang dihabiskan dikelas terasa sangat lambat. mungkin kerana tidak paham dengan apa yang cuba disampaikan oleh ltre kesayangan itu... tapi naseb baik juga kelas petang itu batal boley juga masa yang ada itu digunakan untuk menyiapkan asgmnt yang wajib dihantar esok... dan tak lupew jugak pada exam esok, ya... esok ada exam.. fara x study lagi... hope malam nie tak ada aral la nak study tok esok pukul 2 stgh...

petang ku dihaiskan dilibry.. menelaah asgmnt yang hampir siap 70%. huh m1, x buat lagi... n asgmnt x print lagi.. serabut.. tiba-tiba "kring..!" menandakan ada msg di hp ku.. perlahan ku tekan punat2 di hp.. (pemberian yang tersayang...) "fara... aku da kat ktm nie.. aku balik dulu yew... x sampai hati nak tunggu kau..."dan aku membalas" x pew.. jaga diri.. kem salam sumew" bersama air mata yang berlinang di bibir mata.

ktm stesen bandar tasik selatan

persoalan abby dan dayah yang terdiam tatkala melihat air mata berjujuran dijawab dengan pertukaran hp ketangannya... mereka seperti tidak percaya, da terus bersms... aku tau mereka bersms dengan siapa.. tapi aku teruskan kerja ku mencoret2 diatas kertas kajang... rahsia hati siapa yang tahu.

sebenarnya saya ke libry atas permintaan mat arep... meminta kami ajarkan wat graft untuk asgmnt yang hangat diperkatakan itu... selesai mengajar(x abis pown... lia take over..actually mmg die yang banyak mengajar berbanding ku... hehehe.. ) pulang keruma dan.. berjurai lagi.. apabila terpandangkan loker yana yang terbuka itu... hampir 50 baju telah tiada di loker itu.. perlahan ku kekatil menghempaskan badan sambil menekan2 punat hp(mengadu time..) dihujung talian.. terdengar sahaja suaranya airmata bagai tidak dapat disekat2 lagi.. berjujuran bagai pili air....

selepas itu daku menghadap lptop... dan tak lama selepas itu, pintu rumah diketuk dan dikuak dari luar." assalamualaikum.. oit fara yana mana" "yana da balik kampong...." air mata ku keluar lagi.. (huish... sensetip betol hari ni....) "yew kew... erm tak ap la.. kami balik dulu" katanya meminta diri selepas cit cat2.. dengan ku...

masuk bilik air basuh mukew tukar baju seting rambut baik punya.. kita ke rumah ika ntuk belajar m2... blajar2... malangnya... tak paham2 jugak... balik... siapkan diri... sbb malam nie nak study paper esok...' erm.. basuh baju la' air di buka.. masuk bilik baring lagi atas tilam yang tak berapa empuk itu...

lia datang.. borak2.. than tiba-tiba blackout jengah tingkap... rumah kita jew la yang blackout(mmg selalu terjadi..huhuhu..) kami mencari sumber terjadinya blackout. langkah kaki dihayun ke ruang makan.. seperti biasa cek wayar itu... kerana wayar tu memang problem siket.. " lia basah.. ya Allah..!!! air mesin basuh....." dipendekan cerita jumpa la sumber penyebab blackout. iaitu tregedi tendang menendang arus di bilik mel.. ya.. bilik nya banjir habis paras buku lali...maaf sangat...

owh mesih basuh....

terkejut semua... pintu dibuka luas plug dari biliknya ditangalkan, baru la bekalan electrik dapat dihidupkan semula... dan ditengah kekalutan dan ketergamaman(ade ke word nie??) tiba-tiba "avon-avon sapew mahu beli avon??" ye... tepat sekali makcik avon datang.. dan perkara paling besh sekali... die tolong surutkan banjir rumah saya... idea yang sangat bernas.. thanks makcik avon... i lebiu la....

apbila semua telah diurus... naiem datang... ye study sama2.. n kat parit depan umah saja... hehehehe... dan pertukaran note untuk esok telah berlaku... ok.. pastu study2.. sampai la.. "neno2" tu bunyi.. menandakan semua budak kene balik.. masuk kedalm rumah dan... sambung study... kat dalam rumah ada lia, ada dayah,ada abby, semua belajar sama2 dengan ku..

" fara.. happy bufday.. nah untuk fara... " air choklet :) n kueh apam.. thanks abby sedap... "woit belo lagi la.. ada lagi 3 minet" dayah membidas..." tak hp aku lagi 5 minit.. selagi hp aku x kate kol 12 aku x nak wish" kata lia pula... aku hanya tersenyum... "kring...!!" msg dari husna... dan juga..

abby n dayah....yang dalam kebiruan...

"assalamualaikum...." argh!!!!!!!!!!!!!!!.... yana..!!!!!!! x balik... komplot ngan fifi ngan ika..!!!.. terus air mata berjurai2... lagi dan... malunya..!!! terlihat kelibat dak2 laki kelas ku diluar rumah... wa... sangat malu.. lu orang nampak wa nagis.... wat2 tak perasan saja tau...

macam tu la kejadian 31 desember 09.... sebenarnya da lama nak publish cerita2 nie.. tapi.. tak ada gamba la.. dieorang tak bagi2... hehehe. papew pown... untuk semua.. berbanyak2 thanks..!!!!!!... i lebiu all.... ok.. marilah kita menamatkan entri panjang ni. penat la korang nak baca.. keh2... sebelom tu...

kek saye.. cheese kake.. dap2...

n sayew dapat present... dari yana.. fifie ika.. dayah n abbby :D


special thanks with all of love

yana : sayang ko sangat2... ketat2.. dalam2.. hahahha.. kau mmg wat aku caye 100% la... kire drama ko layak menang anugerah skrin la... siap msg da sampai kluang la.. da sampai mersing la... mati2 percaya... hahahaha...

yana.. dengan mukew nakalnye..

fifie n ika n ya.. : the special thanks juga untuk korang yang konon2 g cari yana yang ada kat umah korang tu... korang pown boley menang anugerah pelakon pembantu terbaik.....

begitu juga ngan fifie... adew jew plan kowang yew.. :)

my love : thanks tok tenangkan owg petang tu.. erk.. makin meleleh lagi mata nie ada lah... tapi tak ap.. coz u are there when i need u.. ceh.. jiwang2 la pulak...

lalalala...

lia : yang jadi mata2 yana.. ceh.... gune orang dalam...

liya n yana halus.. huhuhuhu..

abby n dayah : diowng ni tatawu apew2.. tapi sayang sangat korang yang tolong msg yana.. memarah beliau.. apesal balik tak gitawu.. keh2... love u all la..

abby n dayah ya n redha...

n dak2 laki kelas ku... : nak sebut kew sowang??? okok.. owg sebut... adi, fuad, zamir, mat arep, mat duan, mat duan, n tak ketingalan naiem n awek arep yang comel.. hehehe.. thanks kowang..

adi n fuad...
mereka... hahhaha...


p/s:mel.. sowie pasal kapet ko yew....




3 cmnt:

Syukie said...

Da lambat...tapi aku still nak wish apy bday kt ko....
huhuhu lame gile entri ni baru nak publish..ni mesti besawang kat draff...
=P

~Min~ said...

aiii!!sowie lmbt wish.eppi belated besday. C= aloloh.sedih benornye die.hehehe.takpe,kawan sjati smenarnye sntiasa ade walopun jauh ;)

aque said...

syuki... hahaha agak la sawang2... trimas sbb wish2..

min... thanks min... hehhe..

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates