Sunday, March 7, 2010

cuti sebulan ku

assalamualaikum semua,


sekejap saja sudah sebulan berlalu, maknanya kehidupan fara sebagai seorang student akan kembali seperti biasa. kemalasan. ketiduran, ketvan' (perkataan baru :D) semua harus ditolak tepi.

tapi sebelum kita memulakan aktiviti -aktiviti di koleg haruslah fara menceritakan sedikit2 mengenai cuti - cuti sebulan fara :D bermula dengan tugas fara menjadi bibik kucing sbb si melo the miau -miau telah bersalin melahirkan 4 ekor anak kucing miau - miau. ni la budak - budak nakal tu

dari kiri meon, boboy, gegurl, n milah

keje 4 ekor ni hari - hari panjat sangkar nyanyi lagu negara ku... hehehe melawak jew. panjat sangkat nak keluar. mereka tak bulih keluar selalu. nak tahu sebabnya

sebabnya :

1) terlalu kecil takut terpijak
2) lom pandai membuang di bilik air. 4 ekor tu... pening la pale fara mencari sisa buangan mereka...
3) ............................................... sile isikan tempat kosong itu, hehehe...

cerita seterusnya, mengenai jemputan kahwin. huish banyak betul jemputan kawin, ye la raya cina kan. budak - budak cuti sekolah bak kata kakak fara, musim mengawan.. tet... blog ini umum.. bukan adew 18 sx ke ap kew... huhuhu.... so ni lah antara pic2 yang diambil.


lokasi : dewan kat depan surau tu
artis : pengantin n ahli keluarga beliau
acare : khtam al-Quran

lokasi : dalam dewan juga
artis :my kakak n budak comel
sedang? : mengaminkan doa

p/s: sempat tu amek gambar.. ish2 budak2 zaman sekarang nie...

lokasi : tempat yang same pasangan pengantin yang lain
artis : my adik dengan kakak die :D
sedang? : kekenyangan hahaha...

p/s: ni mase mmbe fara punye kakak kawen.. hahaha.. congrate ye nadiah.. nnt raye da ley mintak wet raye hehehehe..

lokasi : dewan kat johor.
artis : budak tebam
sedang : bowing hahahaha....


lokasi : masih lagi dijohor
artis : the kakak n the adik :D
sedang : erm....

lokasi : tempat yang same lagi :D hehehehe....
artis : the ayid moncet n kakak die
sedang : posing maut.. hahahhah...

ni keje kawen membe umi dengan abah mase kat terengganu. so mereka macam reunion la. dah kami berempat tiada tempat mengadu.. ceh... hahhaha.. sehingga la pengacare majlis(siap adew pengacare majlis tau... hahahaha...) wat la teke - taki n aku ngan rele hati menjawab perlahan. so ayid dengan rele hati mengangkat tangan menjawab teke - teki tu.

so. apa yang terjadi?

tak ada angin tak ada ribut, kami betiga anak -anak pompuan en ishak dan puan sehaton ditarik untuk men 'sumbang' kan suara yang memang sumbang ni. hahahaha...

lokasi : masih didewan
artis : farah wahidah.. tanpamu... kurasa.. eh silap2...
ni farah wahidah my kakak.. hehehhe...
lagu sumbang : tegar
penyanyi asal : rossa

lokasi :dewan lagi ma...
artis : x berape popule la.. hahhaha..
lagu sumbang : apa guna berjanji
penyanyi asal :wann

p/s: amek ko lagu wann.. hahhaha... pemilihan lagu x de motif.. hahhaha.. nasib baik la kami ni orang batu pahat tau. tak kenal pown orang - orang kat johor tu. kalau tak mahu kami betiga nyorok bawah mejekeh2.. apa -apa pun thanks tu nabila sbb jadi juru gambar kami. hehehe..

masa -masa cuti ni jugak la kami banyak aktiviti diluar seperti teman kakak ku intebiu. dan die dah dapat kerja dah, kat nilai. dekat hospital NCI. dekat je dengan koleg fara. x sampai la 15 minet meronggeng.hehehe...

dia kene pindah 2 kali. sebab x sebulu ngan dak umah ame die tu. so pergi lah menangkat barang2 pindah. huish sangat penat. nasib dah janji gaji nanti nak bawak g kfc sbagai upah.. hilang siket penat lolah.. hahahha...

lokasi : dalam kete
artis : my self n my adek muncet
sedang : membetulkan tudung. hehehehe..

lokasi : dalam kete
artis : my sely ngan nabilah my adek.
otw balik koleg.

so itu sahajalah perkara2 yang menarik terjadi sepanjang cuti -cuti sem ni. :D bibik kepada kuceng -kuceng, tolong orang rewang kerja kawen, pergi kerja kawen, ikut along pergi intebiu, tolong die pindah umah. hehehe.. ha lupew - sesuatu. tolong -tolong nyebuk kat pejabat umi. hehehe...

tu saja lah yang fara buat sepanjang cuti ini sekian terima kasih. hehehe.. ok la semua sampai berjumpa lagi. assalamualaikum :)

p/s: sebenarnye cuti sebulan ni ingat nak keje tapi banyak sanggat program, hehehe.. so x jadi la kerja. hehehe... jadi bibik kat umah pown kerja juga kan.. heheheh...



4 cmnt:

yasmin.:YasmiN:.yasmin said...

min suke anak kucengggggg (>_<)

aque said...

hehhehe sila la amek... 4 kucing kecik 4 kucing besar.. da macam zoo.. hehheheh....

nabilah_2908 said...

hmm...patut la senyap jer..bercuti rupenyer... :)

aque said...

hehehe.. cuti2 sem....
kejap jew.. x puas asenye..
hehheheh...

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates