Wednesday, March 10, 2010

mengarut


assalamualaikum :D

kadang - kadangkan pernah juga fara terfikir pernah tak fara mengalami cinta monyet. erm... pernah ke? ha... nak kongsi la satu rahsia yang kakak dengan adik fara sendiri tak pernah tahu. kenape fara cakap macam tu? ini adalah disebabkan kami ni memang suka menyelongkar barang 1 sama yang lain untuk cari rahsia masing - masing yang paling gaban. Risiko akan datang??? tk pernah dihirau, bagi kami itulah cabarannya... wah... gila kan kami

actually bukanlah cinta monyet pown, sbb fara sowang je syok sendiri.last -last terkubur macam tu je perasaan tu. herm nak dengar cerita? ok fara cerita. janji jangan bagi tawu kakak ngan adik fara yew LOL hehehe. macam dia orang tak boley masuk je... page ni sendiri. hehehe...

perasaan ku sendiri je.... :D

kami ni tak ada lah baik, jumpa pown memang selalu la, kita orang pasti akan terserempak dalam sehari tu. borak?? memang la sangat -sangat jarang, rasanya gaduh lagi banyak kot hehehe. dia ni bagi fara tak adalah hensem, atau tinggi, atau berkulit hitam manis, atau peramah, ataupun nakal... wah bagi senarai jejaka idaman nampak LOL. orangnya sederhana dari segi mata itam fara ni. yelah fara yang lihat kan...hehehe.. :D

macam mana fara boley terkenan dengan dia? so simple. satu hari tu fara ternampak dia turun dari motor ex5 dia tu.... bagi fara dengan penuh hensem la. jantung ni macam nak terkeluar dia punya laju tu. pastu siap dia tegur fara lagi. (actually kami mmg janji nak jumpa sebab cikgu ada kirim barang farah kat dia. buat gempak je kan :D)

ni bukan lah motor dia. gambar iklas dari pakcik google ok :D

lepas saja dapat barang, fara terus kayuh basikal selaju mungkin balik rumah. terus nyorok kat beranda belakang dok situ tenangkan jantung...'huish.. slow la... da sampai rumah da nie ' (kata ku dalam hati) <- drama tambahan hehehe..

so esoknya... dan hari - hari seterusnya fara mula mengelak untuk terserempak dengan dia. kalau terpaksa lalu juga fara akan menundukan muka, tak berani langsung tengok wajah dia. punye la pes time kan... hehehe suatu hari tu fara dengar cerita dia couple dengan membe fara. tersentap abesh. than rase suka tu hilang lebih kepada menyampah.( jeles sebenarnya. hahaha ) and lastly kami gaduh balik macam biasa.

hahaha.... siapa la orang tu kan... itu yang korang tak tahu, fara je tahu. :D hehehe.. sebenarnya fara tak tahu nak bercerita apa malam ni. teringat pula kisah - kisah ketika berumur belasan. sekarang dah menjejakkan kaki ke alam puluhan dah... rindunya zaman dulu...

waktu sekolah - sekolah dulu

bila bercerita macam ni. terasa diri ni ada kat alam budak -budak je.korang ada kisah yang terpendam dipendam?? kongsi la ciket... ngan kami. janji! kami bace sampai habis. hehehe.. :p ok lah semua... jumpe lagi di lain entry... assalamualaikum...

p/s: sebenarnya fara terjumpa balik kawan sekolah rendah fara, merangkap jiran fara. dah lama sangat tak jumpa dia... ngan family dia. tengok gambar FB. memang la sangat - sangat lain dari yang dulu. macam fara juga, dia kata banyak yang dah berubah. hehehe... biasalah kan perubahan dalam hidup... ceh... ok lah semua.. da....

10 cmnt:

Syukie said...

fara...macam ne ye ko buat entri yang boleh nampak sikit2 macam kat blog ko???yang ade see more tu~

aque said...

owh.. yang tu pakage templet.. aku cari2 templet terjumpew yang nie.. hehhehe....

aque said...

p/s tambahan tok syukie. fara x reti wat read more... :d

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

wah..saper die tuh aai..??nk tau nih..hahaha

aque said...

itu.. hanya aai je yg tahu.. hahhaha..
rahsie~
xoxo~
hahahha....

fazmys said...

hahahaha..teringat kisah muda2 yer..hahahaha

aque said...

hahhaha.... lbh kurang r.. huhuhuhu..

AyaHikari said...

hahahaha...(tringat zamanku)..malu ai~~~

kuchietaro said...

tp kan... yg naek beskal laju² tu cmner ek? [pandai jgk naek beskal bby nih..]

aque said...

hehhehhe.... beskel tu yg kayoh sendiri... hahhaha... bby nek jew... hehhehe...

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates