Sunday, August 8, 2010

semalam

assalamualaikum semua.. dan selamat petang...

semalam???.. ada ap dengan semalam... semalam hari sabtu... ap yang terjadi pada hari sabtu?? fara dan rakan seperjuangan fara.. cik dayah pergi ke jalan pasar...ada sesiapa tidak tahu dimana terletaknye jalan pasar??? ala kesiannya... meh kasi tunjuk peta siket... keh3..



atually fara memula pun tatahu jalan pasar nie kat mana sebenarnya... terpakse bertanye2 orang. mula2 sampai terlepas ke plaza rakyat... dan kami berjalan kaki dari plaza rakyat kew pudu... hahahha. bapak penat... "5 traffic light..." (kate sowang abg polis nie... hahahha...)


sampai kat pudu pulak... bapak banyak kedai electronik... kene gledah 1 1 plak.. yelah.. nak harga paling murah punya pasal... save budget... hehhehe.... tu adalah contoh kedai yg dijelajah kami.. kedai MAPLIN ELECTRONICS

ha.. ni antara barang yang dicari2 kami... nak kene sebut satu2 kew?? hahhaha.. malas la nak taip.. hahhahah.... wek3..


ni plak benda wajib beli... en 80c51.. mengapalah anda susah bebeno nak dicari... keh3.. nasib jumpa.. dan kami mendapat harga yang sangat murah..... 50% murah dari harga asal dekat 4 kali juga tanya makcik cine tu.. keh3... mesti dia tension... tak sia2 usaha mengeledah 1 1 kedai.....

lepas tu ap kami buat??? hehehe.. kami pergi sini....jeng jeng jeng....

kami g mid... hehehehe.... la... ada yang tatahu jalan nak ke mid kew?? kenapalah korang ni kesian sangat..hahhaha.... meh tengok peta lagi..


ha... atually.. owg x gune pown peta ni.. hehehe.. owg dari pudu.. patah balik ke bts (sediket sesat dlm perjalanan nak pergi.. tuka2 lrt plak kat stesen chan sow lin hahhaha.. penin3..) sambung balik cite... so dari bts... naek ktm je la ke mid.. hehehehe.. sungguh senangkan...

*sangat digalakkan menggunakan cara ini bagi sesiapa yang takot sesat kat kl.. keh3...

ap mengapa dan kenapa ke mid...?? why??? apa benefit yang kamu dapat wahai cik fara???ha.. ini dia... kite tonton cerita abg ensem... lalalalala

cerita yang besh3...

antara barisan pelakon...

ha... rasanya x perlu la nak ceritakan sinopsisnye ye dak... sume pown da tahu cerita die macam mana kan... kalo x tahu juga..dan teringin la nak tahu... meh ke klik ni -> en fedrokacak ok kawan2.. dah bace...?? besh kan.. hehhehhe....

setelah keluar dari panggung.. ha..!!! dah pukul 9 50pm.. sangat tasedar... disebabkan kebeshan cite tu.. hehehehe... sambung balik cite... so ktm last ke seremban kol 11.. maka diri ini dan cik dayah cumel.. pun bergegas terus mahu pulang.. perkataan SALE di kiri kanan terpaksa diendahkan... memandangkan kocek agak ehem3.. paham3 je lah.. hahahaha...

okok sambung cite.. kami pun bergegas ke tempat en mesin tiket ktm berada... sebab abg2 ensem yang jaga teket tu dah tutop.. (T_T)~ so.. tengok bapak panjang beratur...so daku beratur sebelah kiri.. dayah beratur sebelah kanan..

bila tengok barisan dayah menunjukan pergerakkan ala2 arnab lawan lumba lari ngan en gary(sipot spongebob hik3..) dah tentu2 barisan ku ni barisan en gary.. keh3.. daku terus ke dayah.. x sampai sepuluh minit tiba giliran dayah..

ha... mesen x boley gune duwet kertas... hahahaha.. patot la orang lari... dengan kepantasan fara mendapat idea

"erm.. boleh tolong tambah lagi 2 tak pergi kl central ? " kataku kepada insan di barisan sebelah yg sedang menekan3 mesin membeli tiket kearah kl central. fara memandang wajahnya.. sambil kelip2 mata.. (muka kesian la tu... hahahaha...)

lincah tangannya menekan2 menambah lagi 2... huh... farah dan dayah mengurut dada kelegan.. setelah diringkaskan cerita... saya dapat pulang kerumah dengan penuh kelegaan... hehhehe...


konon2 la farah dan dayah berlari3 mengejar tren.. takot terlepas...


ni la ktm yang kami sayanggi.... yg selalu lambat.. delay3... kan saya dah selalu kene mara ngan mak saya... haish... tapew3... sabar3... (~o*) <- muke ayu ku.. hik3....

macam biasa muke tension tak dapat duduk.. hahhahah...ok la kawan.. panjang kan entry..saya mahu away dulu.. papai..

p/s: malam tadi tambang teksi mahal.. sabar jelah saya

p/s/s: pic banyak dicopet dari pakcik google... hehhehe...

14 cmnt:

Syukie said...

erm dr imbi jalan kaki ke jalan pasar tu ikut 5 traffic light tu?
nape x jalan straight dr belakang Time Sque? lg dekat :D
tp mmg jauh kalau jalan kaki dr plaza imbi ke pasar road..mcm dari dalam kolej, jalan kaki ke mantin...hebat2...! coz jarak die rasa nya +- 3KM

nas said...

huhu..ak orang KL pon tak tahu jalan pasar kat mane...
hahahahha..wah..beli alat2 eletronik..ko dak engine ker??? cayalah...pics korang yang jalan2 kat luar tren tue sape yg tangkap? nice!

Mohd Fadil said...

kejap lagi aku nak g jalan pasar...hahahaha...cari loceng rumah...susah duduk rumah 2 tingkat ni...tak dengar orang panggil..pastu nak g lowyat pulak..

lizz said...

hahahaha! ktorg dulu if tak dapat duduk,buat muke tempe duduk atas lantai.wakakaka

Hamzah Ian said...

hahaha... nice

KuChiETaRO said...

panjang tol citer... keh³.... kompom nk tercabot lutot kn²?

Redbloodsnow said...

hehe.siap bagi map tueee..cayalah..hikss

Sharinginfoz said...

jangan tension2

Gardenia Yang Sedap

kak ina kl said...

memanglah tau jalan pasar sbb seronok beli pinggan mangkuk lama

fndrocka said...

Ktm bukn saja slalu delay..terbalik pun pernah.huhu.yp nak wat camner..tetap jugak disayango.

Aku kalau nak elak beratur pnjg..beli tiket pergi-balik.

aque said...

syuki >> wah ye kew... tapew2.. nnt ku wat jalan keki ke mantin.. catat rekot koleg.. keh3...

nas >> aah dak eng... keh3... saya budak baru belajar jew.... keh3...

pic tu bukan pic kami.. dirembat laju dari pakcik google...

mohd fadil >> keh3... sile gunekan peta yang diberi sebaek mungkin.. keh3....

aque said...

lizz>> mmg fara dudok jew.. gerabak wanita.. ap ada hal.. tapi memule tu kene diri jugak la.. sbb bediri pown da macam sadin.. ap lagi kalo dodok.. keh3...

hamzah >> tq2... hehhehe

aque said...

kuchietaro >> opkos ponat... tocabot kaki den. keh3... tapi tapew.... asgmnt punye pasal.. kugagahkan juge.. keh3... [kire macam besonam juge la.. kan3... (^_^)~]

aque said...

Redbloodsnow >> hehehhe saje.. nak wat cun entry.. keh3...

kak ina >> ada kew jual pinggan mangkuk?? x perasan saya.. ni nak kene bagi tawu mak nie.. keh3....


fndrocka >>muahahaha.. kecut perut.. terbalik... jgn diingatkan kpd ku... keh3... tu la.. pengangkutan yg menngangkut kami ke kl... kami syg3 beliau.. hahhahha

tu la.. tiket pegi balik.. mase pegi tu ada tepikir.. tapi x wat mcm tu pown.. haish....

p/s:maaf lambat membalas kowang sume... thanks kowang.. yang bag respon.. syg kowang muuuaahhh :D

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates